Prijavi ekipu za turnir u medijskoj pismenosti!

Novosadska novinarska škola poziva sve osnovce i njihove nastavnike i nastavnice da učestvuju u nagradnom turniru medijske pismenosti koji se organizuje u okviru projekta Digitalni pogon. Na turniru će učestvovati timovi koji će činiti jedan nastavnik/nastavnica i 3 učenika/učenice.

Takmičenje će biti podeljeno u tri kruga. U prvom krugu sve ekipe imaće zadatak da osmisle i digitalno predstave svoj mini-projekat korišćenja tehnika i alata medijske pismenosti. To mogu biti predstavljene teme iz gradiva, vannastavne aktivnosti, škola koju učenici pohašaju, i sl.  

U drugom krugu takmičiće se osam timova koji su na najbolji i najkreativniji način predstavili svoje ideje. Drugi i treći krug takmičenja organizovaće se putem Zum (Zoom) platforme, a ekipe će dobijati kreativne i zabavne zadatke za dekonstrukciju medijskih dezinformacija i lažnih vesti. 

U finalu, trećem krugu takmičenja, učestvovaće četiri ekipe koje su osvojile najviše bodova u drugom krugu. One će se kroz različite igre i zadatke na temu medijskih manipulacija takmičiti za prvo mesto. 

Pobednički tim dobiće novčane vaučere za kupovinu tehničke opreme, a svi učesnici turnira dobiće premium pristup nekim od onlajn softvera za kreiranje digitalnih materijala koje će moći da koriste narednih meseci i za učenje i zabavu. 

Prvi krug: 1. maj – 16. maj – vreme za pravljenje mini-projekata

Drugi krug: 22. maj – ZOOM događaj

Finale: 29. maj – ZOOM događaj

Ukoliko ste zainteresovani za učešće, molimo Vas da nam na mejl adresu marina@novinarska-skola.org.rs pošaljete ime i prezime nastavnika ili nastavnice koji će biti mentor tima, imena učenika koji će učestvovati i razred koji pohađaju, školu i mesto odakle dolazite. Rok za prijave je 30. april 2021.

Za sva pitanja, možete nam pisati na mejl marina@novinarska-skola.org.rs.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *