Konferencija Medijska pismenost i nova kreativnost 27. i 28.11.

Udruženje Biblioteka plus i Novosadska novinarska škola pozivaju vas na konferenciju

MEDIJSKA PISMENOST I NOVA KREATIVNOST

petak, 27. i subota, 28. novembar 2020.

Konferencija Medijska pismenost i nova kreativnost deo je projekta Digitalni pogon koji partnerski realizuju Udruženje Biblioteka plus i Novosadska novinarska škola s ciljem uvođenja prakse medijske i informacione pismenosti u postojeće sisteme osnovnog i srednjeg obrazovanja u Srbiji kao oblika funkcionalne pismenosti. 

Konferencija Medijska pismenost i nova kreativnost povezuje postignuća u okviru projekta Digitalni pogon sa aktuelnim izazovima korišćenja medija, sticanja znanja i unapređenja komunikacije. 

Namenjena je pre svega učesnicima u dosadašnjem radu na projektu: učenicima, mentorima, predavačima, organizatorima kao i njihovim koleginicama i kolegama u srednjim i osnovnim školama i predstavnicima lokalne zajednice posebno zainteresovanim za razvoj oblasti obrazovanja, kulture i informisanja. 

Na konferenciji će biti predstavljeni odabrani video radovi učenika nastali na Letnjim kampovima, a domaći i strani stručnjaci iz oblasti obrazovanja diskutovaće na panelima:

1. Kreativni potencijal Digitalnog pogona

2. Onlajn školovanje i medijska produktivnost 

3. Medijska kritika i medijski aktivizam: projektno učenje u školi

Svi koji žele da se posredstvom Zoom platforme uključe u rad konferencije mogu se prijaviti do četvrtka, 26. novembra u 12 sati na mejl info@bibliotekaplus.rs. Napominjemo da je broj učesnika koji će Konferenciju moći da prate na ovaj način ograničen.

Budući da će prijavljeni učesnici dobiti sertifikat/potvdu o učešću, molimo vas da u prijavi navedete ime i prezime i ustanovu/organizaciju u kojoj ste angažovani. Poziv/link za učešće će vam biti poslat u elektronskoj poruci najkasnije do petka, 27. novembra u 10 časova.

Konferencija će, takođe, biti emitovana na Fejsbuk stranici Digitalni pogon, a linkovi za pristup nalaze ovde: 1. dan, 2. dan.  

Konferencija Medijska pismenost i nova kreativnost organizovana je uz podršku Delegacije Evropske unije u Srbiji i Misije OEBS-a u Srbiji.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *