Radovi učenika: geografija, istorija, biologija, hemija, fizika, matematika, fizičko vaspitanje i srpski jezik

Učenice i učenici osnovnih škola širom Srbije su u toku letnjeg kampa medijske pismenosti na Kopaoniku kreirali 11 medijskih sadržaja, od toga šest  animacija, dva videa, dve fotoreportaže i jednu radijsku emisiju. Sve teme koje su obrađivane u radovima predstavljaju teme iz gradiva nastavnih predmeta istorije, geografije, biologije, hemije, fizike, matematike, fizičkog vaspitanja i srpskog jezika.

Iz istorije učenici i učenice snimili su i montirali animirani film i time približili lekciju o Vizantijskom carstvu.

Iz nastavnog predmeta geografije učenici i učenice napravili su dve fotoreportaže u kojima su u okviru lekcije Fizičko-geografske odlike i Biljni svet predstavili planinu Kopaonik.

U formi animiranog filma učenici su predstavili teme građa ćelije i praživotinje iz nastavnog predmeta biologije.

Lekcija iz hemije o alkaloidima takođe je obrađivana u animiranom filmu.

Učesnici kampa pripremili su i dve animacije iz fizike. Lekcije koje su učenici predstavili u videima su Kretanje i Njutnov zakon.

Aktivnosti na časovima fizičkog vaspitanja inspirisale su učenike da snime video o vežbama istezanja.

Lekcije iz nastavnog predmeta matematika takođe su se obrađivale na kampu u okviru radionica produkcije, te su učenici i učenice snimili video o deljenju i deljivosti brojeva.

Pored video zapisa, fotoreportaža i animacija učesnici kampa snimali su i radijsku emisiju. Tema radijske emisije je takođe tema iz gradiva – nepromenljive vrste reči.

https://www.youtube.com/watch?v=b_lyWoHNhUY&feature=youtu.be

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *