Platforma koja inspiriše nastavnike

Platforma teachingchannel.org mreža je sa više od milion korisnika, na kojoj se mogu videti primeri dobre prakse u obrazovanju.

Korisnici mreže su nastavnici koji mogu da gledaju, komentarišu, ali i dele svoje nastavne metode. Sadržaj je raznolik, od saveta kako održati tišinu na času, do primera vezanih za konkretan predmet. Pretragu na sajtu moguće je kategorisati prema temi, premetu i razredu učenika.

Na splatformi možete pogledati mnogobrojne video zapise dobre prakse kao što su „5 načina da započnete lekciju” ili  „načini podsticanja saradnje na času“.

Na sajtu postoji još jedna rubrika pod nazivom Edukacija za demokratiju, sa objavama o medijima i politici. Tekstovi bi trebalo da pomognu nastavnicima da na ispravan način uvedu političku diskusiju u svoje učionice, a da učenici kritički razmišljaju o svetu u kome žive. Pogledajte kojim se sve temama bave u okviru rubrike ovde.

Korisnik može postati svako, a oni koji plate članarinu dobijaju širi pristup sajtu, kao što je mogućnost direktnog umrežavanja sa drugim učiteljima.

Misija platforme Teaching Chanell je, kako navode, da kreiraju atmosferu gde nastavnici mogu da uče nove tehnike kako bi pomogli svakom đaku da raste.

Anja Lalović

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *